Advisory Board


Bengt Germundsson – kommunstyrelsens ordförande i Markaryd

Bengt Germundsson är sedan 2003 kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Markaryds kommun. Sedan 2007 är han ordinarie ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse och sedan 2011 är han ersättare i förbundsstyrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting.

Bengt Germundsson tog 2011 initiativet till att i Markaryd anlita Anders Blomqvist till det första projektet där Kronobergsmodellen® användes.Monica Widnemark – kommunstyrelsens ordförande i Lessebo

Monica Widnemark är sedan 1999 kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Lessebo kommun. Mellan 1991 och 1998 var Monica socialdemokratisk riksdagsledamot för Kronobergs läns valkrets.

I Lessebo deltar Monica Widnemark i 2 kommunala utvecklingsprojekts Advisory Board och har stor erfarenhet av att arbeta med Anders Blomqvist och Kronobergsmodellen®.Anders Holmberg – Ägare och styrelseordförande Holtab

Anders Holmberg är ägare i HOLTAB AB, ett familjeföretag inom elkraftbranschen. Anders har styrelseuppdrag som ordförande i HOLTAB AB, Lenhovda Radiatorfabrik AB samt Mercatus Engineering AB. Anders är ordförande för Ung Företagsamhet i Kronoberg och har också varit engagerad inom IFK Växjö i 30 år och bla jobbat med Carolina Klüft. Anders fick Guldklubban för sitt ordförandeskap i Veg Tech av Styrelseakademien 2008.

Anders Holmberg har stor erfarenhet av att arbeta med Anders Blomqvist och Kronobergsmodellen® från sin Advisory Board position i 3 kommuners utvecklingsprojekt.